0
TipsTuintorial

De beste manier om je tuintegels schoon te maken en te houden

By mei 20, 2018 No Comments
Tuintegels

Tuintegels schoonmaken kan een tijdrovende en vervelend klus zijn. Toch is het belangrijk dat je je tuintegels regelmatig schoonmaakt. Als je dit te lang niet doet kunnen de tegels namelijk beschadigen of worden ze zo vuil dat je ze niet meer schoon krijgt. Hoe kun je tuintegels het best reinigen? En welke schoonmaakartikelen  kun je het best gebruiken? Wij leggen het je uit.

Er zijn verschillende manier om je tuintegels schoon te maken. Afhankelijk van het materiaal en de mate van vervuiling zijn er bepaalde technieken die je het best kunt gebruiken.

Tegelreinigers

Er zijn verschillende schoonmaakartikelen die speciaal gemaakt zijn om je tuintegels schoon te maken. Deze kunnen soms nogal agressief zijn dus let er op dat je deze middelen niet met blote voeten aanbrengt. Als bepaalde middelen in contact komen met de huid kan dit vervelend zijn, dus draag altijd voor de zekerheid schoenen zoals,  diadora werkschoenen. Bovendien kunnen deze tegelreinigers best prijzig zijn.

Hogedrukreiniger

Als de tegels erg vervuild zijn kan het handig zijn om een hogedrukreiniger te gebruiken. Dit is een agressieve manier van schoonmaken omdat er door de hogedrukreiniger veel druk op de tegels komt. Doe dit dan ook niet te vaak, want je tegels kunnen hierdoor beschadigd raken.

Groene zeep

Gelukkig zijn er ook minder agressieve middelen die je altijd in huis hebt waarmee je de tegels kunt schoonmaken. Zo kun je bijvoorbeeld groene zeep gebruiken. Doe wat groene zeep in een emmer met heet water en laat het oplossen. Spoel dit water over je tegels en boen het met een harde bezem over het oppervlak. Laat het vervolgens een paar minuten inwerken en spoel het daarna weg met water.

Kokend water en schoonmaakazijn

Als de tegels wat vuiler zijn en er bijvoorbeeld veel mossen en algen opzitten, kun je kokend water gebruiken. Giet kokend water over de tegels heen en je kunt daarna makkelijk de resten mos en alg wegkrabben. Schoonmaakzijn werkt ook heel goed bij zwaardere vervuiling. Giet dit over de aanslag heen en borstel vervolgens goed met een stevige bezem.

Als de tegels erg vervuild zijn ben je dus genoodzaakt om zwaarder geschut in te zetten zoals tegelreinigers of een hogedrukreiniger. Dit is echter niet heel goed voor je tegels dus we raden je aan om dit niet te vaak te doen. Het is beter om je tegels regelmatig schoon te maken met minder agressieve middelen zoals groene zeep, kokend water en schoonmaakazijn.

Leave a Reply