0
Tuininspiratie

Verwarming in je tuinhuisje: wat zijn de mogelijkheden?

By april 23, 2020 No Comments

Heb jij een tuinhuisje in de achtertuin die je vaak gebruikt, bijvoorbeeld als extra werkkamer of voor een hobby, dan is het wel zo prettig als deze verwarmd is. In de zomer is dit natuurlijk niet nodig, maar in de wintermaanden kan het zonder verwarming erg koud worden. Om niet in de kou te zitten zetten we de mogelijkheden om jouw tuinhuis te verwarmen op een rijtje.

Elektrische kachel

Eén van de makkelijkste manier om je tuinhuis te verwarmen is een elektrische kachel. Deze losse kachel is niet duur en wordt vaak gebruikt om een ruimte tijdelijk te verwarmen. Niet gek, dat er vaak als eerste aan wordt gedacht. Echter hangen er ook nadelen aan deze optie. Een elektrische kachel gebruikt enorm veel energie en is daarom niet echt de milieuvriendelijkste keuze. Daarnaast zal de energierekening ook hoger uitvallen.

Cv-installatie doortrekken

Een apparaat dat minder vermogen gebruikt en uitgaat op het moment dat de gewenste temperatuur is bereikt is een cv-ketel met thermostaat. Hiervoor hoef je niet direct een nieuwe ketel aan te schaffen. Je kunt de cv-leidingen van je woning laten doortrekken naar het tuinhuisje, zodat je hier radiatoren kunt plaatsen. Een investering, maar op de lange termijn zeker een goedkopere optie. Gas is namelijk veel goedkoper dan stroom. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Controleer bijvoorbeeld wel eerst of de cv-installatie hier genoeg capaciteit voor heeft. Daarnaast moet je in je achterhoofd houden dat je tuin opengegooid moet worden om de leidingen aan te leggen. Wil je een cv installatie aanleggen? Dan is het wel verstandig dit door een vakman te laten doen.

Warmtepomp

Wil je echt voor de meest duurzame optie gaan? Kies dan voor een warmtepomp. Een bijkomend voordeel van de warmtepomp is dat je een subsidie kan aanvragen als deze aan bepaalde voorwaarde voldoet. Een warmtepomp is namelijk wel een grote investering. De warmtepomp is erg geschikt als je slechts een korte tijd per dag in het tuinhuisje aanwezig bent. Hij zorgt er namelijk voor dat de ruimte binnen een mum van tijd lekker warm is. Daarnaast kan je de warmtepomp ook gebruiken te koelen in de zomer.

Leave a Reply