0
TipsTuintorial

Creatief met pallets: hoe maak je een loungeset?

By mei 20, 2018 december 14th, 2018 No Comments
Pallets

Met pallets kun je oneindig veel dingen doen en maken. Dit is super handig want pallets zijn vaak gratis op te halen of voor een klein prijsje te kopen bij de bouwmarkt. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf een loungeset kan maken van pallets. Het is heel simpel, zelfs als je twee linkerhanden hebt zal het je lukken.

Wat heb je nodig?

Om aan de slag te kunnen heb je een paar dingen nodig. Allereerst natuurlijk een aantal pallets. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je de bank wil maken en of je een tafel wilt. Wij raden aan om 9 pallets voor de bank te gebruiken en 2 voor de tafel. Voor de afwerking heb je schuurpapier en beits nodig. Daarnaast heb je natuurlijk gereedschap nodig, wij raden hiervoor een makita schuurmachine en een makita schroefmachine aan.

Voorbereiding

Begin met het goed schuren van de pallets met de makita schuurmachine. Daarna kun je de pallets gaan bewerken met beits. Het is aan te raden om minimaal 2 lagen beits aan te brengen aangezien het een buitenmeubel betreft. De beits beschermt het meubel namelijk tegen verkleuring en slijten. Je kan kiezen voor verschillende kleuren beits, maar je kan ook een doorzichtige nemen als je het meubel wilt verven. Zet de pallets vervolgens op de goede manier mee. Je hebt twee pallets nodig om op te zitten, zet deze dus op elkaar. Voor de rugleuning heb je 1 pallet nodig.

Bevestiging

Nu is het tijd om de zitpallets en rugleuningen met elkaar te bevestigen. Dit kan je doen met behulp van schroefhoeken. Plaats de schroefhoeken op de plaatsen waaraan je de pallets aan elkaar wilt bevestigen. Gebruik goede roestvrijstalen schroeven en bevestig ze met de makita schroefmachine.

Tafel

Als je wil kun je ook nog een tafeltje maken bij je loungebank. Bevestig dan twee pallets bovenop elkaar met de schroefhoeken, zoals hierboven beschreven. Je kan onder de tafel ook nog wieltjes bevestigen, zodat je deze eenvoudig kunt verplaatsen.

Afwerking

Je kunt er voor kiezen om je meubel te verven. Kies dan wel voor speciale verf voor tuinmeubelen.

Leave a Reply