0
Tips

Tips voor een succesvolle barbecue

By juli 5, 2018 No Comments
Barbecue

De zomer hangt in de lucht en dat betekent dat de geur van barbecues weer volop aanwezig is, met lekker weer kan de geur niet ontbreken in je straat. Grote kans dat het alweer een jaar geleden is dat je barbecue aan heeft gestaan. Om uw vaardigheden weer up-to-date te maken hebben we deze BBQ-tips van experts op een rijtje gezet.

  1. GEBRUIK GEEN GASGRILL.

Er is één ding waar de meeste deskundigen het ermee eens zijn. Dat is namelijk dat een gasgrill niet juiste manier is voor de perfecte barbecue. “De rook is een ingrediënt op zich”, schrijft chef-kok en tv-persoonlijkheid Valentine Warner. Zonder dat krijg je de hitte, maar mis je de genuanceerde smaak.

  1. “ALS JE KIJKT, KOOKT HET NIET.”

De juiste techniek voor het bereiden van een barbecue kan worden samengevat met drie woorden: “laag en langzaam”. Wees geduldig. Probeer de temperatuur niet meer dan om het half uur te controleren, want het koelt af ​​wanneer je dat doet. Er is echt geen reden om het fornuis de eerste paar uur te openen tenzij je denkt dat het te snel gaat. Want zoals ze zeggen: als je kijkt, kookt jet niet.

  1. LAAT HET VLEES RUSTEN VOORDAT JE GAAT ETEN

Nadat je je vlees van de grill hebt gehaald, laat je het een paar minuten met rust. Dit dicht de sappen en zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Snij het vlees pas als je de rest van het eten ook observeert.

  1. SCHAF DE JUISTE BARBECUE AAN

Zoals eerdergenoemd wordt een gasgrill niet aangeraden door de experts. Echter is het van belang de juiste barbecue aan te schaffen. Er is enorm veel keus, dus hoe weet je dat je de juiste hebt? Onze tip: ga naar een gespecialiseerde barbecueshop en laat je informeren of de specificaties van de barbecue die je op het oog hebt. Zo zal jouw barbecue gegarandeerd slagen!

 

Leave a Reply