0
Uncategorized

Alles wat je moet weten over het aanschaffen van zonnepanelen.

By oktober 15, 2018 december 14th, 2018 No Comments
Zonnepanelen

Je ziet en hoort het steeds vaker: zonnepanelen op het dak om zo op de energiekosten te besparen. Zit jij ook al te twijfelen? Het is een grote inverstering en het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de voor en nadelen en de verschillende mogelijkheden wat betreft de aanschaf van zonnepanelen. Wij zetten wat belangrijke informatie voor u op een rijtje en beschrijven kort een aantal zaken waar je op moet letten.

Huidige regels rondom zonnepanelen

In Nederland is alles rondom de aanschaffing van zonnepanelen goed geregeld. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende leveranciers en specialisten waar je vrijblijvend informatie kan aanvragen. Oo wordt het installeren van de zonnepanelen steeds beter en goedkoper. Op dit moment kun je namelijk de BTW op de installatie van de panelen (21%) terugvragen bij de Belastingdienst.

Ook heb je in Nederland het voordeel van salderen, dit houdt in dat je stroom levert, als je die op het moment zelf niet verbruikt, wordt teruggeleverd aan het energienet.

De terug geleverde kWh’s worden vervolgens afgetrokken van de kWh’s die je wel hebt verbruikt. Daar kun je dus best wel veel voordeel van hebben! Helaas gaat dat waarschijnlijk wel veranderen vanaf circa 2020.

Subsidie zonnepanelen per gemeente

Er is helaas (nog) geen landelijke subsidie regel wat betreft zonnepanelen. Wel is het zo dat verschillende provincies en gemeente een subsidie beschikbaar stellen.

Het hangt er dus van af waar u woont of/hoeveel subsidie u kunt krijgen voor de zonnepanelen. Wilt u weten of er in uw gemeente een subsidie beschikbaar is? Doe dan de subsidiecheck van de Belastingdienst.

Het terugverdienen van de investering

Om de vraag te beantwoorden: zijn zonnepanelen een goede investering? Wij zeggen; jazeker! U bespaart dus namelijk niet alleen energie, maar ook op uw energierekening. Uiteindelijk kunt u zo uw investering helemaal terugverdienen.

Hoelang dat precies duurt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de stand van het dak, het soort panelen en het aantal personen in uw huishouden. De gemiddelde besparing ligt ongeveer tussen de 500 en 1200 euro per jaar gebaseerd op het aantal personen per huishouden.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Leave a Reply