0
Tips

4 tips voor een gezellige en stijlvolle tuin

By mei 17, 2018 No Comments

De zomer komt er weer aan, dus iedereen haalt de tuinmeubelen weer naar buiten om zoveel mogelijk lekker in het zonnetje te zitten. Als je veel tijd in je tuin doorbrengt is het natuurlijk wel zo leuk als je tuin er ook een beetje sfeervol en gezellig uitziet. Sommige mensen besteden heel veel aandacht aan de inrichting van hun huis, maar de tuin verliezen ze soms een beetje uit het oog,  vooral in de winter. Dit is eigenlijk heel jammer want een sfeervolle tuin nodigt meer uit om buiten te gaan zitten. Wanneer je dus een beetje je best doet om je tuin gezellig te maken, zal je uiteindelijk veel meer tijd buiten doorbrengen. Een win-winsituatie dus. Maar hoe maak je je tuin makkelijk gezellig?

Tip 1: Hang lampjes op

Om gelijk heel veel sfeer in je tuin te creëren, kun je een verlichtingssnoer met kleine (gekleurde) lampjes ophangen. Dit geeft een heel mooi effect in je tuin. Je kunt deze lampjes bijvoorbeeld ophangen aan je schutting of aan je tuinhuisje. Gebruik hiervoor wel goede, stevige RVS haken zodat ze niet bij de eerste windvlaag gelijk vallen.  

Tip 2: Maak zelf een loungebank

Zelf een loungebank maken is makkelijker dan je denkt. Bovendien is het origineler en goedkoper dan wanneer je een loungeset bij de bouwmarkt koopt. Het enige wat je hoeft te doen is een paar pallets kopen en deze aan elkaar bevestigen. Gebruik hiervoor wel goed roestvrijstaal bevestigingsmateriaal zoals RVS scharnieren, want je wil niet dat het gaat roesten door de regen. Op YouTube zijn talloze instructiefilmpjes te zien over het maken van je eigen loungebank.

Tip 3: Veel bloemen

De laatste en eigenlijk ook de beste tip die we je willen meegeven is: plant zoveel mogelijk bloemen. Bloemen geven je tuin kleur en geven je het gevoel dat je echt in de natuur zit. Niks is zo fijn dan lekker in je tuintje zitten terwijl je omringt wordt door de geur van rozen en hortensia’s. Dit jaar komt de zonnebloem weer helemaal terug. Ook de lavendelplant is erg populair, vanwege zijn geur en kleur. Bijkomend voordeel van veel bloemen is dat ze ook verzorging nodig hebben. Dit zorgt er voor dat je nog meer tijd lekker buiten in de tuin doorbrengt!

Leave a Reply