0
Tuintorial

Zelf een tuintafel maken in 4 stappen

By mei 17, 2018 No Comments

Wil je een keer wat anders dan die standaard Gamma of IKEA tuinmeubelen? Dan is het een idee om zelf je tuinmeubelen te maken. Op die manier heb je een goedkoop en origineel tuinmeubel. En het is ook nog eens heel leuk om op een zondag te doen? Ideaal toch? In dit artikel leggen we uit hoe je in 4 stappen zelf je eigen tuintafel met een betonnen tafelblad kan maken.

Stap 1: het tafelblad

Leg allereerst losse houten planken naast elkaar op een werkbank. Lijm deze planken vervolgens aan elkaar zodat je een breed genoeg blad creëert. Om de planken aan elkaar te lijmen gebruik je speciale bruislijm die je op de randen smeert. Wanneer je genoeg planken aan elkaar hebt gelijmd, mag je de planken vastzetten met lijmklemmen. Laat de lijm vervolgens een paar uur drogen en haal de overtollige lijm weg met een verfkrabber.

Stap 2: afwerking tafelblad

Voor de afwerking van het tafelblad gebruiken we Beton Ciré. Dit is een materiaalsoort gemaakt van gewreven beton. Het is ideaal om te gebruiken voor een tuintafel omdat het materiaal bacteriën en schimmelwerend is. Bovendien is het uitermate slijtvast, dus je tafelblad blijft heel lang mooi. Daarnaast is het door het gladde oppervlak heel eenvoudig schoon te maken. Zorg ervoor dat je een Beton Ciré blad hebt in de juiste afmeting, deze zijn eenvoudig te kopen bij de bouwmarkt. Zorg er wel voor dat je gelijk de goede maat hebt, want deze platen zijn moeilijk te zagen.

Stap 3:  het onderstel

Nu kunnen we beginnen aan het onderstel oftewel, de poten. Hiervoor heb je twee balken nodig. Lijm deze twee balken tegenover elkaar op een steunblokje en zaag ze aan beide kanten schuin af zodat ze schuin op de grond kunnen staan.

Stap 4: de bevestiging

Nu kunnen we de poten gaan bevestigen aan het tafelblad. Leg het tafelblad op een platte ondergrond en schroef de poten goed vast. Gebruik hiervoor roestvrijstalen schroeven omdat het gaat om een buitenmeubel. Als alles vast zit kun je de tafel omdraaien om je eigen gemaakte tafel te bewonderen!

Als je deze 4 stappen volgt, heb je binnen de kortste keren je eigen tuinmeubel gemaakt. Eenvoudig, en het resultaat is prachtig!

Leave a Reply